Role Of Residential College Fellow | CHANCELLOR COLLEGE
» ABOUT US » RESIDENTIAL COLLEGE FELLOW » Role of Residential College Fellow

Role of Residential College Fellow

Felo-felo kolej merupakan  ahli-ahli pengurusan kolej yang bertanggungjawab membantu kolej membangunkan sahsiah dan kepemimpinan pelajar melalui aktiviti  yang dianjurkan oleh pelajar

Senarai tugas felo adalah seperti berikut :

1. Menjadi penasihat jawatankuasa kecil peringkat kolej yang bertanggungjawab kepada aktiviti pelajar serta mengadakan perjumpaan bersama Jawatankuasa Kecil sekurang-kurang satu bulan sekali.
  2. Memenuhi 40 jam sebulan contact hours bersama pelajar dan perlu mendapatkan pengesahan Pengetua
  3. Membantu Kolej dan Bahagian Hal Ehwal Pelajar dalam pembangunan akademik, sahsiah, menjaga keselamatan, kebajikan dan disiplin pelajar.
  4. Mengambil tindakan yang sewajarnya bila timbul sesuatu kecemasan, kemalangan, kesibukan ataupun apabila seseorang pelajar jatuh sakit.
  5. Sebagai saluran perhubungan antara staf dan pelajar di kolej untuk menwujudkan sesuatu persefahaman dan ketenteraman

Updated:: 22/08/2023 [fuziah]

CHANCELLOR COLLEGE